Ne kaže se uzalud po jutro se dan poznaje i kako se doručak ne smije preskakati.
Donosimo vam zdravu i ukusnu ideju za prvi jutarnji obrok bogat vlaknima, bez industrijskih šećera, umjesto kojih slatki okus daju med i suho voće. Datulje djeluju kao komadići čokolade a 100% bio prah od aronije dao je tamnu čoko boju tako da već na sam pogled djeluje zamamno, no prava raskoš je u njenom bogatom okusu. Hrskava i slasna granola idealna je za nutritivno bogat doručak ili međuobrok. Možete ju stavljati u jogurt, mlijeko (mi volimo sa zobenim) ili grickati kao zdravi snack. Daje energiju jer ima orašastih plodova i sušeno voće pa nema "praznih" kalorija.
Naš recept za domaću granolu:
125 g zobenih pahuljica (mekane)
1/4 čaše suncokretovih sjemenki
2/3 čaše nadrobkjenih badema i indijskih oraščića
1 žličica mljevenih sjemenki lana
1 žličica ekstrakta vanilije
2 žličice 100% Bio prah @aronija_vitarona
2- 3 žlice meda
1-2 žlice otopljenog kokosovog ulja
1 šaka suhog voća (marelice i datulje) narezano na kockice
Sve sastojke pomiješati, staviti na papir za pečenje i peći na 170 stupnjeva 15-20 min. Možete malo promiješati u međuvremenu. Kada izvadite pustite da se ohladi tada se i stvrdne pa se formiraju komadići. Stavite granolu u staklenu posudu s poklopcem da očuva hrskavost i svježinu.
Dobar tek!